Inghetata cu fructe

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g caise (eu am folosit din compot)
  • 200g visine (tot din compot)
  • 4 linguri zahar pudra
  • 400 ml frisca
  • Se poate face si cu fructe proaspete sau puteti face variatiuni pe aceasta tema

Mod de preparare

Scurgem bine fructele de suc si apoi le pasam separate in vase diferite cu mixerul vertical adaugam si zaharul pudra (dupa gustul fiecaruia). Batem frisca spuma si apoi o adaugam in cele doua vase cu pireul de fructe omogenizam bine cu mixerul cateve minute . Daca amestecam bine inghetata nu face “ace” si iese foarte cremoasa.

Punem intr-un vas un strat din prina compozitie (la mine a fost cea de visine) apoi cu grija cel de-l doilea. Compozitiile nu se amesteca daca sunt mixate bine. Daca aveti dubii (indoieli) puneti atunci primul strat in congelator si lasati sa inghete apoi il puneti pe celalalt (asta daca aveti rabdare) … hahaha!!!

Este o inghetata foarte buna,cu o consistenta cremoasa , foarte usor de prepara. Mai ales pentru copii este excelenta ( si nu numai…si noi suntem niste copii ..dar mai mari) deoarece contine fructe pe care poate altfel le refuza sa le manance..dar asa este mult mai tentant.

Sper sa o incercati si sigur nu veti regreta ..va garantez !!

Se poate servi cu frisca.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz

Reteta romaneasca

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj