Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul le batem bine si subtiem cu laptele. Compozitia obtinuta o fierbem la foc mic intr-un ceaunel si este gata atunci cand glaseaza lingura. Se lasa sa se raceasca bine iar intre timp preparam zaharul caramel astfel:se topeste zaharul pana obtinem o culoare maronie se stinge cu lapte si se mai fierbe pana ce zaharul sa topit, se da la rece. Compozitia de ou se amesteca cu zaharul caramel formand o crema.
Frisca se bate apoi se adauga si smantana si se spumeasa incontinuare. Cand este bine batuta se adauga crema de ou si zahar caramel amestecandu-se bine.
Aceasta compozitie am turnat-o in caserole si am decorat-o cu fulgi de ciocolata. O introducem la congelator pentru cateva ore. Nu este nevoie sa o amestecam pe parcurs.
Inghetata rezultata este foarte alifioasa fara pic de ace de gheata
Nu am folosit alte esente ca sa nu alterez gustul de caramel.
Imi place mutl mancarea gatita in vase de lut si de data asta am incercat sa gatesc mazare cu oua si carnati-un deliciu-am...
Mazare cu ochiuri de ou si carnatiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.