Inghetata Asortata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Inghetata de visine:
  • 300ml frisca lichida
  • 3 lg dulceata de visine obtinuta prin prepararea cu Gel fix
  • Inghetata caramel:
  • 750 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 300 ml frisca lichida

Mod de preparare

Prepararea inghetatei de visine este simpla am batut frisca foarte bine si am amestecat-o usor cu dulceata de visine.

Inghetata caramel am obtinut-o astfel: intai am preparat crema de lapte fierband laptele cu zaharul si bicarbonatul cel putin o ora pana se obtine un caramel de o consistenta potrivita. Dupa ce caramelul s-a racit il amestecam cu frisca batuta spuma.
Cele doua tipuri de inghetata de pun in caserole si se introduc in congelator cel putin 3 ore.

Se servesc in combinatie, iar consistenta e foarte cremoasa fara pic de ace

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu zmeura

Din categoria ,ador zmeura,am bagat o tarta,m-am inspirat din reteta Jamilei.

Tarta cu zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj