Iaurt cu Cirese

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 400 g cirese (este preferabil sa folositi cirese dulci, bine coapte)
  • - 500 g iaurt pregatit acasa (daca nu aveti la indemana iaurt pregatit acasa se poate folosi iaurt cumparat din magazin;alegeti iaurtul preferat sau un iaurt cu o consistenta cremoasa)
  • - 1 - 3 linguri cu sirop de artar (adaugati sirop de artar dupa preferinte, in functie de cat de dulci sunt ciresele si cat de acrisor este iaurtul folosit; nu trebuie insa uitat faptul ca urmeaza sa fie adaugata ciocolata intr-un timp de lucru viito
  • - 1/2 lingurita cu esenta de vanilie
  • - 60 g bucatele de ciocolata de calitate superioara (din aceasta cantitate se pastreaza 1 lingurita cu bucatele de ciocolata pentru decor)

Mod de preparare

- Se indeparteaza codita cireselor, se spala si se scot samburii.

- Se pun in vasul blenderului / robotului de bucatarie ciresele, iaurtul, siropul de artar si esenta se vanilie. Se mixeaza toate ingredientele insa nu foarte mult (ciresele nu trebuie sa fie maruntite excesiv).

- Se adauga in compozitie bucatelele de ciocolata si se amesteca usor (astfel incat acestea sa nu se sfarame).

- Se adauga la suprafata bucatele de ciocolata pentru decor.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 4 portii.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.