Halvaua Turistului

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • seminte oleaginoase crude (neprajite)
  • Miere dupa gust
  • Pudra de cacao
  • Scortisoara
  • Pudra de roscove

Mod de preparare

Pregatire:
Se dau la mixer semintele pana devin marunte. Se adauga praful de roscove, o lingura de cacaua, scortisoara si dupa preferinte se pot adauga bucatele de baton de vanilie, coaja rasa de la o lamaie sau alte arome naturale

Se amesteca totul si se adauga miere astfel incat la framantarea cu mana, sa se formeze o masa ca a unui aluat dens. Se modeleaza din acest aluat o forma in care dorim sa-l pastram: fie sub forma de batoane invelite in folie de plastic, fie il presam bine in godete de plastic sau borcane. Se va pastra astfel la frigider fara sa se strice sau sa se oxideze chiar si un an!
Am denumit-o "halvaua turistului", pentru ca acest preparat contine aproape toate enzimele, proteinele, vitaminele necesare functionarii corpului si poate servi ca supliment alimentar atunci cand din diverse motive nu putem avea o masa consistenta. Este un preparat pur, natural, viu! Ideal pentru studenti, elevi sau pentru cei care nu au pauza de pranz la locul de munca.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu morcovi si afine

Combinatia de branza cu fructe este perfecta pentru mine, atunci cand vine vorba de deserturi. De data asta am ales un fel de...

Desert cheesecake cu morcovi si afine
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj