Gulab Jamun

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru sirop:
  • - 300 g zahar tos
  • - 250 ml apa
  • - 1/2 lingurita cu cardamom macinat
  • - 2 lingurite cu apa de trandafiri
  • Pentru aluat:
  • - 4 linguri cu faina proaspat cernuta (este posibil sa aveti nevoie de o cantitate mai mare de faina)
  • - 1/2 cana cu lapte praf
  • - 1/4 lingurita cu praf de copt
  • - un praf de sare
  • - 1 lingura cu ghee
  • - 2 linguri cu iaurt
  • - 2 linguri cu lapte
  • - baie de ulei pentru prajit si ulei pentru modelarea aluatului

Mod de preparare

Pentru sirop:
- Se pun intr-o oala zaharul, apa, cardamomul si apa de trandafiri.
- Se amesteca ingredientele cu o lingura din lemn si se pune oala la foc mic - mediu, amestecand cu o lingura din lemn pana zaharul se dizolva iar amestecul ajunge la temperatura de fierbere. Cand amestecul ajunge la temperatura de fierbere, se reduce intensitatea flacarii la minim.

- Se lasa amestecul sa fiarba foarte incet amestecand periodic compozitia. Se va forma un sirop ce va fi folosit dupa pregatirea aluatului.

Pentru aluat:
- Se amesteca intr-un bol faina, laptele praf, sarea si praful de copt.
- Se adauga ghee si se amesteca ingredientele.
- Se adauga iautul si se amesteca foarte bine ingredientele.

- Se adauga laptele si se amesteca ingredientele pana la formarea unei mase de aluat. Daca este necesar, pentru a obtine o consistenta optima a aluatului se poate adauga suplimentar putina faina.
- Se acopera vasul si se lasa aluatul sa se odihneasca aproximativ 10 minute.

- Se ung mainile cu putin ulei. Se rup bucatele de aluat din care se modeleaza mici sfere. Aceastea se pastreaza acoperite cu un prosop de bucatarie umezit pana in momentul in care vor fi preparate termic.

- Se incalzeste uleiul - este necesara baie de ulei (uleiul nu trebuie sa fie foarte incins deoarece in acest caza bucatelele de aluat se pot crapa). Se pun bucatelele de aluat cu grija, una cate una in baia de ulei - la inceput ele se scufunda in baia de ulei insa ulterior revin la suprafata (trebuie supravegheate permanent si intoarse pentru a nu se arde).

- Bucatelele de aluat bine preparate termic se scot din baia de ulei cu o spumiera. Se aseaza pe servetele absorbante din hartie pentru a indeparta excesul de ulei.

- Se stinge flacara care pastreaza fierbinte siropul pregatit. Se aseaza micile sfere de aluat preparate termic in sirop, se acopera vasul si se lasa astfel in asteptare aproximativ 20 - 30 de minute.

- Se servesc la temperatura camerei alaturi de cateva lingurite cu sirop.
Ingredientele mentionate sunt pentru 2 portii.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite invelite in ciocolata alba cu crema de vanilie

De Ziua Indragostitilor am vrut sa fac cateva clatite mai speciale. M-am gandit sa fac o  umplutura delicioasa de...

Clatite invelite in ciocolata alba cu crema de vanilie
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.