Se pune laptele, zaharul, zaharul vanilat sau cateva picaturi de aroma de vanilie intr-o craticioara sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, varsati in ploaie grisul, incorporati si amestecati cu ajutoarul unui tel. Fierbeti la foc potrivit circa 10 minute.. nu mai mult, pana se inatareste grisul.
Daca vedeti ca esti cam lichid intre timp, adaugati putin gris. Daca vedeti ca s-a intarit inainte de timp, adaugati putin lapte. Trageti de pe foc grisul, puneti coaja rasa de lamaie si un ou, amestecati bine. Pe un plan neted, presarati pesmet si deasupra puneti grisul.
Nivelati cu o lingura, stratul sa sa fie inalt circa 1-1, 5 cm. Lasati sa se raceasca bine si apoi taiati sub forma de romburi sau patrate. Treceti bucatile prin celalalt ou batut, pesmet si apoi frigetile in uleiul incins. Scurgeti pe hartie de bucatarie. Presarati cu zahar pudra vanilat si seviti imediat cald.
Este bun si rece dar eu il prefer cald.
Torturile rapide cu blat de biscuiti se potrivesc cel mai bine temperaturilor de afara in opinia mea,daca mai tinem cont si...
Tort de prune cu mentaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj