Pregatim prunele de seara, pentru a se patrunde cu zahar si scortisoara spalate, desfacute si taiate bucatele, depinde de marimea fructelor, eu le-am taiat in 4. a doua zi le punem sa se scurga de tot siropul.
Pentru gomboti procedam in felul urmator:
curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa rece cu sare, cand au fiert ii punem in strecuratoare sa se scurga bine de apa apoi impreuna cu 100 g unt facem un piuree de cartofi mixand bine pana obtinem o pasta fina.
Lasam piuree-ul sa se raceasca complet!!!!!
Adaugam doua oua si mixam din nou, punem faina alba si facem un aluat molcut framantand foarte usor, impartim aluatul in mai multe bucati, facem sul si taiem bucatele cat o nuca, modelam, punem 1/4 pruna si inchidem biluta, ne ajutam cu faina ... nu multa!!!
Punem gombotii la fiert, in apa clocotind usor. Pregatim pesmetul. Intr-o craticioara punem putin ulei sa se poata topi untul fara sa-l ardem, punem pesmetul, prajim pana capata o culoare brun-aurie, il scoatem intr-un alt vas, lasam sa se racoreasca putin, punem zahar cam 200 g si scortisoara, amestecam bine.
Gombotii fierti bine ii dam prin pesmet, miscand circular vasul pana sunt inveliti total in amestecul de pesmet cu zahar. Aceasta reteta este cea mai reusita din cate am incercat sau am gustat eu, sunt deliciosi!
Se servesc calzi ... dar si reci
Imi place aceasta salata,este aromata si usor picanta.Nu stiam ce denumire sa-i dau dar cred ca e bun asa.
Salata cu ton si legumeEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj