Gogosi Pufoase

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 220 ml lapte
  • 3 oua (2 galbenusuri +1 ou intreg)
  • 1 cub drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata)
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 40 gr zahar
  • 4 linguri ulei
  • 480 gr faina
  • zahar pudra

Mod de preparare

Dizolvam drojdia il laptele caldut amestecat cu 2 lingurite cu zahar.

Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, coaja rasa de lamaie, laptele, ouale batute spuma impreuna cu un praf de sare. Amestecam bine toate ingredientele.

Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin uleiul. Framantam pana ce va deveni alastic si nelipicios (trebuie framantat circa 15-20 minute). Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit pana ce isi va dubla volumul (cel putin).

Dupa ce aluatul a crescut frumos, il mai framantam putin pentru a elimina tot aerul din el. Impartim aluatul in bilute si cu ajutorul unui sucitor le intindem pentru a forma discuri (mai simplu puteti intinde foaia de aluat si sa o decupati cu ajutorul unui pahar).

Le acoperim si le lasam sa mai creasca circa 15 minute.

Prajim gogosile in ulei incins, la foc mic pana ce se rumenesc frumos. (pentru a obtine o gogoasa frumos umflata si goala pe dinauntru va trebui intai sa o prajim cu ''susul in jos'').

Scoatem gogosile pe un servet de hartie pentru a elimina excesul de ulei.

Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor

                    ,,Reteta...

Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj