Gogosi Pufoase

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame de faina
  • Lapte cald 130 ml
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • Apa calda 130 ml
  • Unt topit 50gr
  • Galbenusuri de oua 3
  • Zahar tos 100gr
  • Zahar pudra
  • o lamaie (coaja rasa)
  • Drojdie uscata (1 plic)
  • 1-2 lingurite de sare

Mod de preparare

Într-un castron punem faina, drojdia, zaharul tos si cel vanilat, coaja de lamaie, laptele si apa se pun calde untul, galbenusurile si bineinteles sarea. Pe urma le framantam pe toate la un loc timp de 25-30 min.

Aluatul se lasa la dospit la loc cald acoperit cu ceva timp de 70-75 min. Acum il intindeti cat mai subtire. Luam un pahar rotund si facem formele. Din aluatul ce ramane il framantam si procedam la fel ca si cu celalalt.

Gogosile le lasam o jumatate de ora. Le punem in tigaie cu ulei incins. Cand au devenit aurii le intoarcem pe partea cealalta. Dupa ce le-am terminat presaram zahar pudra peste ele.

Pofta buna!!
Calde.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...