Gogosi Pufoase

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua
  • coaja de la o lamiie
  • 1,5 l apa minerala
  • 1 l ulei
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Din drojdie, lapte si 2 linguri de zahar facem o maia pe care o lasam la crescut, pana face basicute si isi dubleaza volumul.

Punem intr-un lighean mai mare faina, sarea, zaharul, ouale, coaja si esenta de lamaie. Turnam putin cate putin apa minerala, pana o turnam pe toata. Framantam bine, pana cand aluatul face basicute.

Lasam la crescut 30 de minute. Punem pe masa de lucru faina, apoi intindem aluatul de circa 1, 5 cm grosime. Cu o forma rotunda, sau cu gura unui pahar, date prin faina taiem cerculete, pe care le mai lasam la crescut inca 20 de minute.

Incingem uleiul bine, apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe un prosop absorbant, apoi le pudram cu zahar pudra.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti