Gogosi de Mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1Kg mere
  • 3 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de faina
  • scortisoara
  • miere
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Merele se spala si se curata de coaja. Se dau pe razatoare si se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Se adauga un varf de sare si 3-4 linguri de faina pana se imbiba cu zeama de la mere si devina o pasta. Se incinge ulei intr-o cratita si se pune aluat cu o lingura, atata cat incape intr-o lingura rasa. Se prajesc pe ambele parti pana devin aurii. Se pun pe o farfurie pe un servetel care sa absoarba uleiul.

Se pot servi calde sau reci. De obicei se servesc cu o lingurita de miere si scortisoara.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa