Drojdia cu laptele si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.
Faina o pui intr-un lighenas in care framinti aluatul, adaugi sarea, zaharul, oul si coaja de lamiie; incepi sa le amesteci, turnind cite putina apa minerala, pina o pui pe toata.
Continui sa framinti bine-bine, sa se faca bule de aer. Lasi la dospit cam 1/2 ora. Pe o plansa de lemn, sau pe ce faci tu aluatul, presari faina si coca o intinzi cam de 1,5 cm grosime.
Cu o forma, data prin faina, tai gogosii si ii pui pe masa la dospit inca vreo 20 min. Uleiul il incingi intr-o cratita si coci gogosi pe ambele parti. Cind sunt gata prajiti, ii lasi sa se scurga de ulei ...
Se servesc pudrati cu zahar praf sau cu gem ...
E un mezel de casa tare bun si o alternativa minunata celor din comert. Rulada se poate tine la frigider timp de cateva...
Aperitiv rulada din carne tocata cu legumeMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti