Gofre cu zmeura

Portii
11
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g zmeura + 100 g zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 8 g zahar vanilinat
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 5 g praf de copt
  • 350 g faina

Mod de preparare

Zmeura se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se fierb pana cand zmeura incepe sa se lipeasca de vas. Se lasa sa se racoreasca.

Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga esenta de vanilie, laptele si untul topit.

Se da zmeura prin sita si se amesteca cu aluatul.

Se incorporeaza praful de copt si faina.

Se conecteaza aparatul pentru gofre la sursa de curent electric. Se ung placile cu ulei si pe fiecare placa se pun cate 2-3 linguri de aluat. Se inchide aparatul si se mai verifica din cand in cand daca gofrele s-au copt.

Se continua tot asa pana cand se termina aluatul.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de loboda

Nu prea se împacă ai mei cu genul acesta de ciorbe, dar mie îmi plac, iar primăvara sunt chiar indicate, ajută...

Ciorba de loboda
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj