Globuri si Stelute din Ciocolata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -ciocolata neagra, minim 70 % cacao
  • -baloane mici
  • -hartie de copt
  • -scobitoare
  • -cleme de agatat globuri

Mod de preparare


Pentru globuri din ciocolata
Umflati baloanele si legati-le bine.
Topiti ciocolata la bain- marie si lasati-o sa se racoreasca putin.
Turnati-o intr-un pos la care ati atasat un dui mic.
Trasati cu grija fire de ciocolata, roata pe suprafata balonului, apoi lasati sa se intareasca, intr-o sita sau pe un gratar.
Decupati la un capat din impletitura de ciocolata cu o foarfeca mica.
Spargeti balonul cu un ac si scoateti-l cu atentie.
Atasati un sistem de agatare / cleme de la globuri.

Pentru stelute din ciocolata
Tapetati dosul unei tava cu hartie de copt.
Topiti ciocolata rasa la bain- marie.
Puneti cate ½ lingurita de ciocolata pe hartia de copt si faceti raze cu o scobitoare, incepand din mijlocul gramajoarei spre margini.
Dati la rece pana se intareste ciocolata.
Desprindeti stelutele de pe hartie. Faceti cate un orificiu si legati cu ata.

Impodobiti cu globurile si stelutele din ciocolata bradul sau decorati cu ele masa de Craciun.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.