Glace cu Halva

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125ml de apa
  • 100g de halva de susan
  • 100g de zahar + 3 linguri
  • 1 praf de sare
  • 3 galbenusuri
  • 250ml de smantana de frisca
  • 1 praf intaritor
  • 1 zahar vanilat
  • 140g de ciocolata neagra
  • 80ml de smantana lichida

Mod de preparare

Se face un sirop pe foc din 100 g de zahar, apa si halva. Galbenusurile se bat cu cele 3 linguri de zahar si praful de sare pana se albesc, adaugam treptat siropul de halva pana se va forma o crema lunga. Facem frisca cu praful intaritor si zaharul vanilat si apoi incorporam usor cu ajutorul unei spatule crema de galbenusuri si halva. Tapetam cu un film alimentar o forma (ceramica, fier, silicon) si varsam compozitia rezultata mai sus. Depunem in congelator cateva ore.

Intr-o craticioara asezam ciocolata bucatele si smantana, dam la foc mic pana ce ciocolata este complet topita. Lasam sa se racoreasca.

Scoatem de la congelator glace-ul, indepartam filmul alimentar si varsam deasupra sosul de ciocolata. Servim.

Pofta buna!


Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.