Ghorinuca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 90 gr unt
  • 150 g zahar pudra
  • 300 gr faina alba
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 50- 80 grame nuca macinata
  • zahar pudra pt tavalit fursecurile
  • putina sare
  • magiun de prune

Mod de preparare

Untul se topeste la temperatura mica si se adauga rece peste ouale mixate in prealabil foarte bine cu zahar.
Se adauga apoi vanilia, nuca macinata, si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
Se framanta coca si se da la frigider timp de o ora.

Se formeaza bile de marimea unei nuci care se tavalesc prin zahar pudra, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se aseaza bilutzele pudrate la distanta si se coc 20 min la 180 grade.

Reci, se pot lipi doua cate doua cu gem de prune, sunt foarte bune!

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

”Quiche, în bucătaria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu...

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure