Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si se aduga 2 linguri de zahar. Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin o spuma albicioasa. Se adauga apoi peste albusuri. Se adauga si faina amestecand lejer, apoi uleiul si esenta de vanilie.
Se imparte aluatul in doua si in una se adauga 2 linguri cacao. Se coc cate unul la foc moderat, apoi se lasa sa se raceasca.
Ganache
Se topeste ciocolata cu frisca lichida pe aburi fara sa clocoteasca. Se lasa sa se raceasca. Se pune la frigider pentru circa 1-2 ore, apoi se mixeaza pana se ingroasa si isi mareste volumul. Se adauga esenta rom.
Glazura
Se topeste ciocolata pe aburi se adauga frisca lichida, mierea si untul.
Se monteaza prajiturica-blat maro, crema, blat alb si glazura calduta.
Eu am insiropat foarte putin blatul, nu mult, cu un sirop facut dupa gustul meu. Am combinat niste apa, zahar, esenta rom pe care le-am fiert si apoi le-am racit.
Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...
Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti