Galuste din Iaurt, Gratinate in Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru pesmet
  • -150 g pesmet
  • -2 linguri zahar
  • -50 g unt
  • Pentru galuste
  • -700 ml iaurt
  • -4 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat ( 160 g)
  • -1 varf de cutit sare
  • -2 oua
  • -200 g gris
  • Pentru servit dupa gust si preferinta ( optional)
  • -scortisoara / cacao;
  • -dulceata preferata;
  • -fructe proaspete;
  • -ciocolata topita, etc

Mod de preparare

Pentru pesmet
Rumeniti putin pesmetul impreuna cu zaharul in untul topit. Dati deoparte.

Pentru galuste
Puneti iaurtul la fiert intr-o craticioara, la foc mic.
Adaugati zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale batute, omogenizati repede si lasati pe foc pana ce amestecul incepe sa fiarba usor.
Turnati in ploaie tot cate putin gris si amestecati bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase.
Lasati pe foc mic, amestecand continuu pana ce grisul incepe sa se ingroase, apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca cca 15 min.
Luati cate 1 lingura din compozitia cu gris racita si formati galustesi sub forma de bile
cu ajutorul a doua linguri.
Puneti-le in tigaia cu pesmet si intoarceti pe toate partile pentru a se acoperi bine cu pesmet.
Transferati una langa alta intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul incins pentru cca 10-15 min, la 180 grade sau pana cand galustele sunt bine incalzite si pesmetul frumos rumenit.

Serviti imediat, cat sunt calde, simple sau pudrate cu scortisoara / cacao ori cu dulceata preferata.
Se potrivesc la fel de bine alaturi de fructe proaspete sau stropite cu ciocolata topita, etc.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.