Galuste cu Prune Instant

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 cutie, praf de galuste, instant (150g)
  • -180 ml apa
  • -1 ou intreg
  • -1 lingurita zahar (eu am pus 1 lingura)
  • -esente dupa preferinte(rom, vanilie, scortisoara) - eu am pus vanilie si scortisoara
  • -12-14-buc de prune, fara samburi (eu am din congelator, le-am decongelat, scurs bine, le-am trecut prin putina faina si le-am presarat cu scortisoara)
  • -1-2 linguri gris (daca va fi nevoie)
  • -sare
  • -pesmet si zahar prin care trecem galustele fierte (o parte le-am trecut prin nuca macinata amestecata cu zahar)

Mod de preparare

Continutul unei cutii de "galuste instant" se toarna in apa rece, amestecand continuu cu o lingura de lemn.

Se adauga oul, batut bine cu zaharul si esentele preferate.

Se lasa 4-5 min. pentru rehidratare, apoi se framanta bine aluatul. Daca obtineti o compozitie mai moale adaugati 1-2 linguri gris(eu asa am facut)

Se modeleaza din aluat galuste, in interiorul carora puneti jumatati de prune. Se mai poate pune gem, magiun sau alte umpluturi.
Galustele se introduc in vasul cu apa clocotita, usor sarata si se fierb 5-10 min, pana se ridica la suprafata apei.

Se scurg si se trec prin amestecul de pesmet si zahar (sau nuca si zahar)

Compozitia se poate folosi si pentru galuste (papanasi) cu branza de vaci, care se adauga in amestec in cantitate de 50-100 g.

Praful pentru galuste contine:fulgi de cartofi, amidon din cartofi, gris, faina de grau, sare si nu are alti conservanti sau alte chimicale (e-uri) de aceea m-am decis sa-l incerc si sa-l prepar.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)