Galuste cu Prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de prune
  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • Faina cat cuprinde (pana devine un aluat ce poate fi modelat)
  • Pentru imbracamintea galustelor
  • Scortisoara
  • 1 ceasca de zahar
  • Nuca macinata sau pesmet prajit in unt

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit apoi se dau pe razatoare. Se amesteca cu oul, zaharul. La final se adauga faina pana devine un aluat ce poate fi modelat.

Prunele le scoatem samburii. Luam o cantitate din coca putin mai mare decat pruna in care o imbracam complet, astfel in cat sa nu se desfaca.

Punem o oala cu apa la fiert si cand este in clocot adaugam pe rand cate o galusca, le lasam la fiert pana se ridica.

Cand le scoatem le dam prin amestecul formal din zahar, scortisoara si nuca macinata/ pesmet prajit in unt.

Pofta buna! !

Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci