Galuste cu Pesmet Caramelizat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru papanasi
  • -12 prune uscate
  • -50 ml rom
  • -200 ml apa, fierbinte
  • -1 baton de scortisoara
  • -50 g unt
  • -1 lingura zahar
  • -50 g gris
  • -250 g branza de vaci
  • -1 galbenus
  • -1 lingurita esenta vanilie
  • -60 g faina, cernuta
  • Pentru pesmet:
  • -200 g pesmet
  • -100 g zahar
  • -2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Puneti prunele uscate intr-un castron impreuna cu romul, apa si batonul de scortisoara. Acoperiti si lasati 1 ora in asteptare. Scurgeti si pastrati lichidul.

Pentru pesmet
Caramelizati zaharul la foc mic pana devine auriu si lichid.
Adaugati pesmetul si prajiti 2- 3 min, amestecand continuu.
Puneti scortisoara, omogenizati, dati deoparte si lasati in asteptare.

Pentru papanasi
Puneti la fiert intr-un vas, apa si lichidul pastrat de la prune.
Intre timp, bateti untul cu zaharul pana se spumeaza si zaharul este dizolvat.
Adaugati grisul, branza de vaci si amestecati sa se omogenizeze.
Inglobati intai galbenusul, esenta, apoi faina.

Impartiti aluatul in 12 bucati egale.
Aplatizati usor fiecare bucata, asezati in centru cate 1 pruna hidratata, ridicati marginile si inchideti aluatul in jurul prunei, apoi dati-i forma de bila.
Transeferati papanasii in vasul cu apa clocotita si lasati sa fiarba, la foc potrivit spre mic, pana se ridica la suprafata.

Scoateti papanasii cu o spumiera, apoi dati-i prin pesmet in asa fel incat sa fie cuprinsi de acesta de jur imprejur.

Serviti cat sunt calzi.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti