Se mixeaza ouale cu zaharul si laptele pana devin o crema spumoasa apoi se adauga si uleiul,un praf de sare si esenta de vanilie.
Faina se cerne si amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in faina. Dam compozitia deoparte cca 15 minute sa se odihneasca si sa capete consistenta ideala.
Se unge cu ulei o forma speciala pentru aceasta prajitura,eu am avut forma pe flacara ,dar sunt si electrice(inca nu am incercat-o)se incinge pe ambele parti,intorcand-o pe flacara apoi se adauga pe fiecare parte speciala,cate o lingurita de compozitie,se vine cu cealalta parte mobila ,deasupra ,se tine strans forma de manere apoi rasucim cateva secunde si cealalta parte.Tinem pe flacara ,pe ambele fete ale formei,cca 1 minut,geletele trebuie sa se desprinda usor de pe forma.Dupa 3-4 folosiri se mai sterge forma cu un servetel impregnat in ulei,pentru a se evita priderea aluatului de forma in timpul coacerii.
crema;se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marin pa devine lichida,se adauga laptele praf si se amesteca pana se omogenizeaza perfect amestecul.Se da deoparte de pe apa cocotita si se adauga fulgii de nuca deshidrtata,se amesteca si apoi cu cate o lingurita de crema ungem ceta o bucata de galeta si se vine desaspra ei cu alta si presam bine,sa se lipeasca.la sfarsit pudram galetele cu un pic de zahar vanilat.Sunt pufoase si in acelasi timp moi,dupa cca o ora.Crema p[oate fi preparat dupa gustul fiecaruia sau se poate umple cu gemuri sau dulceturi sau chiar se ung cu miere de albine.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.