Galaktopureco

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 foi de aluat fraged
  • margarina sau unt
  • sirop de zahar si inghetata matica
  • crema:
  • 100 ml lapte
  • 50g zahar
  • 10 ml mastica

Mod de preparare

Se iau foile de alut fraged, se taie in 4, fiecare parte se unge cu margarina topita in prealabil. Se adauga crema in forma de stiks, se indoaie la margini si se ruleaza.

Crema se obtine astfel 100 ml lapte 50 g zahar, 10 ml mastica. Laptele se pune la incalzit inpreuna cu zaharul si mastica se mesteca pina se obtine o crema.

Rulourile se pun la cuptor cca 10 min, cuptorul trebuie sa fie incins la 170-180C.
Mastica este o baututa traditionala greceasaca. Rulorile se iau de la cuptor si se aseaza pe farfurie 2 jos si 2 deasupra, siropul de zahar se pune in farfurie in forma de zig-zag. Se ia o palina de inghetata masica si se pune deasupra preparatului iar in top o frunza de menta si 1/4 capsune

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.