Fursecuri Semiluna Aplicate cu Screper-ul

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 42 buc (1 tava) :
  • -95 g faina
  • -30 g migdale macinate fin
  • -60 g zahar - va recomand zaharul pudra
  • -1 lingurita zahar vanilat
  • -100 g unt moale
  • -1 ou
  • Suplimentar:
  • -1 lingurita unt, pentru uns tava
  • Pentru ornat:
  • -zahar pudra, dupa dorinta
  • -zahar vanilat, dupa dorinta

Mod de preparare

Ungeti forma cu unt topit. Dati-o la frigider 10 min pentru a putea aplica aluatul mai usor.

Puneti toate ingredientele intr-un bol si mixati bine. Aplicati aluatul in forma cu ajutorul spatulei.

Treceti screper-ul pe suprafata tavii, curatand surplusul de aluat (aluatul trebuie sa ramana doar in locasele pentru fursecuri). Dati la cuptorul preincalzit la 160 grade circa 10-15 min sau pana ce fursecurile incep sa se aureasca.

Intre timp, amestecati zaharul pudra cu cel vanilat si puneti-l intr-o sita. Lasati tava sa stea 5 min sa se racoreasca, apoi scoateti fursecurile prin rasturnare.

Pudrati imediat cu zaharul praf vanilat.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.