Fursecuri fragede de post

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 25-30 fursecuri (50-60 jumatati):
  • 250 gr margarina
  • 4 linguri zahar pudra vanilat sau zahar tos
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri lapte de soia
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 350 -400 gr faina
  • gem de care va place (eu am folosit de fructe de padure)
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Amestecam bine margarina cu cele 4 linguri de zahar pudra, apoi adaugam pe rand sarea, praful de copt, laptele si esenta de vanilie.
Adaugam treptat faina si incepem sa framantam bine aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi il punem in frigider pentru inca 30 de minute.
Il scoatem din frigider si il intindem intr-o foaie subtire pe masa infainata.
Decupam cu formele dorite. Trebuie sa aveti 2 forme de marimi diferite. Aveti grija ca numarul fursecurilor intregi sa fie egal cu cel al jumatatilor(decupate in interior).
Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aprox.10-12 minute.
Le lasam la racit, apoi le lipim doua cate doua cu gemul preferat.
La final le pudram cu zaharul pudra.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de oase cu zeama de varza

Este o ciorba foarte buna de facut iarna cand avem zeama de varza.

Ciorba de oase cu zeama de varza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj