Amestecam iaurtul cu zaharul,pana cand acesta se topeste partial.Adaugam esentele, ouale,praful de sare,bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie,uleiul si faina cat cuprinde (aluatul trebuie sa fie usor lipicios,nu foarte tare).La sfarsit adaugam stafide, sau merisoare in cazul meu.In reteta originala se mentiona,ca la prepararea fursecurilor sa ungem mainile cu ulei.La mine nu a fost nevoie, aluatul nu s-a lipit.Rupem aluat cam cat un ou si formam fursecuri rotunde,usor aplatizate, mai groase decat cele obisnuite.Punem zaharul intr-un castronel si dam fursecurile pe o parte prin zahar. Tapetam tava cu hartie de copt si punem fursecurile.Dam la cuptor la foc mic,pana se rumenesc frumos.Vor fi niste fursecuri crocante la exterior si moi la interior.
"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...
Reteta de tort cu mere si blat pufosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti