Fursecuri cu coacaze rosie

Portii
15
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 2 linguri miere de albine
  • 100 g smantana
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 300-400 g faina
  • esenta de vanilie
  • coaja si zeama de la 1 lime
  • 100 g coacaze(congelata am avut eu)
  • optional
  • 50 g ciocolata

Mod de preparare

Intr-un bol mixam untul moale cu mierea pana ce se omogenizeaza, adaugam ouale mixand bine dupa fiecare.
Adaugam smantana si mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam coaja de lime, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lime, esenta de vanilie si treptat faina.
Framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen, adaugam coacazea (eu am scos cu 10 min din congelator inainte), amestecam pana ce se omogenizeaza, invelim in folie si dam la rece 30 min.
Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si decupam cercuri cu ajutorul unui pahar.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, in mijlocul fiecarui fursec daca dorim adaugam ciocolata.
Dam tava la cuptorul incalzit cca 10-15 min, la 180 C.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.