Fursecuri cu Ciocolata (II)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -300 g faina, de preferat tip 550
  • -50 g ciocolata amaruie rasa
  • -50 g nuci macinate
  • -200 g unt la temperatura camerei
  • -100 g zahar pudra
  • -1 galbenus
  • -1 lingura cacao
  • -1 lingura coniac
  • rom sau lapte
  • Pentru decor:
  • -1-2 linguri cacao pudra
  • -50 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Frecati spuma untul si zaharul, apoi adaugati, omogenizand de fiecare data, galbenusul, coniacul (romul sau laptele), cacao cernuta, nucile macinate, ciocolata rasa si la sfarsit, faina cernuta, pusa treptat.

Framantati bine, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Luati bucati de aluat, modelati-le sub forma de sul cu o grosime de circa 1, 5-2 cm si taiati rulouri mici de 4-5 cm lungime.

Asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 10-15 min, la 170 grade sau pana ce sunt coapte.

Scoateti-le din tava pe un gratar si lasati la racit, apoi pudrati-le cu cacao praf.
Intre timp, topiti la bain-marie ciocolata, turnati-o intr-un pos cu un dui mic si decorati dupa dorinta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa