Fursecuri Cremino

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 00 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 2 oua
  • vanilie
  • 450 gr faina
  • 1plic praf de copt
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la o portocala
  • alune intregi (nuca) sare

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190-200 c.
Se bat impreuna untul (la temperatura camerei) si zaharul atat cat sa se omogenizeze, cu viteza mixerului mica sau medie. Se adauga ouale si esenta de vanilie. Praful de copt se amesteca bine cu faina si sarea (eu am uitata sa pun sare ... si se adauga in compozitie, mentinand mixerul la viteza mica.

Se mai amesteca atat cat sa se omogenizeze intreaga compozitie. Aluatul va fi foarte cremos, nu este necesara mai multa faina!

Din compozitie se ia cu lingurita aluat cat o nuca, se formeaza o biluta, (sau se pot pune in tava pur si simplu fara nici o modelare in prealabil si fara tavalirea prin zaharul tos) se tavaleste prin zahar tos pentru a obtine forma de fursec.

Am scos alune dintr-o ciocolata cu alune iar ciocolata am topit-o si cu ea am decorat cateva fursecuri. Se aseaza in tava tapetata cu hartie, avand grija sa se lase indeajuns spatiu intre fursecuri, pentru ca ele cresc si se intind muuuuuuult.


Se lasa circa 10-15 minute in cuptor
Pudrate cu zahar sau glazurate cu ciocolata

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.