Friganele

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 -200 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • zahar pudra
  • ulei
  • felii de paine

Mod de preparare

Taiem painea felii, nu foarte subtiri.
Batem ouale bine intr-un castron, adaugam laptele si pliculetul cu zahar vanilinat si amestecam.
Punem ulei intr-o tigaie la incins. Feliile de paine, pe rand, se trec prin amestecul de oua si lapte, se scurg si se prajesc pe ambele parti.
Scoatem feliile pe un servetel absorbant pentru a elimina excesul de ulei, apoi le transferam pe un platou si le pudram cu zahar.
Noi le-am servit cu o cana cu lapte si gem de capsuni.
Minunate! Sa aveti pofta!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...