Flognarde - Clafoutis cu Caise

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 125 gr zahar
  • 80-100 gr faina
  • 60 gr unt (eu margarina) din care 30 gr topit si 30 gr cuburi
  • 250 ml lapte
  • 400 gr de caise

Mod de preparare

Identica cu clafoutis-ul, dar care se numeste clafoutis numai daca e facut cu cirese cu simburi. Cu orice alt fruct (sau chiar legume) se numeste flognarde.

- se bat ouale spuma cu zaharul
- se adauga 30 gr unt topit
- se adauga faina si apoi laptele si se amesteca cu telul

Eu am adaugat si caisele taiate felii, dar se puteau pune in vas si se turna aluatul peste ele. Probabil ca traditional si corect e varianta 2, dar mie mi-a fost lene.

Se da vasul la cuptorul gata incalzit la 180 grade pt 40 min.

Se pudreaza cu zahar pudra cind e gata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci prajite (Multicooker)

Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!

Ciuperci prajite (Multicooker)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj