Se separa in doua vase albusurile de galbenusuri. In vasul cu galbenusuri adauga faina, treisferturi din cantitatea de zahar si vanilia. Amesteca bine, pana obtii o masa nisipoasa si adauga laptele putin cate putin pentru a nu face cocoloase.
Pune vasul pe foc mare si amesteca continuu 10 minute de cand incepe sa fiarba. Trage vasul la o parte si bate bine albusurile cu restul de zahar. Adauga spuma in vasul cu galbenusuri si amesteca usor pana la omogenizare. Aplica film alimentar direct pe suprafata cremei si pune la frigider pana coci foetajul.
Infaineaza blatul si intinde foetajul la o grosime de 1/2 cm. Decupeaza un dreptunghi si patru fasii corespunzatoare lungimii si latimii dreptunghiului. Pune in tava cu hartie de copt dreptunghiul de foetaj, unge marginile cu galbenus de ou si aplica pe fiecare margine fasiile decupate anterior.
Unge-le si pe acestea si presara un pic de zahar tos.
Tine la cuptor cu foc mare 10 minute si alte 3-4 minute la foc mediu. Scoate si lasa la racit. Scobeste interiorul si umple cu crema de vanilie. Afunda supremele de gapefruit si unge cu dulceata de caise sau un jeleu acrisor.
Taie felii corespunzatoare fiecarei supreme de grapefruit si pune la frigider pana la servire.
Am prestat si eu o ciocolatoasa din asta cu ce aveam prin casa.
Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeuraEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj