Estonian Kringel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 350 gr faina
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • 50 gr unt
  • Pentru uns:
  • 70 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara

Mod de preparare

Incalzim laptele (trebuie sa fie cald nu fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul.

Adaugam untul la temperatura camerei, galbenusul de ou, faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare. Lasam la dospit in jur de 2 ore (pana ce isi va dubla volumul) .

Separat, preparam amestecul pentru uns: amestecam untul, zaharul si scortisoara.

Presaram faina pe planul de lucru si intindem o foaie din aluat.

Foaia o ungem cu amestecul pentru uns (punem putin deoparte ptr a putea unge deasupra).

Rulam foaia si cu un cutit bine ascutit taiem pe lung, lasand insa un capat netaiat.

Se impleteste incepand de la capatul netaiat, cu partea taiata spre exterior. Unim capetele si ungem deasupra cu amestecul pus deoparte.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti