Estonian Kringel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 350 gr faina
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • 50 gr unt
  • Pentru uns:
  • 70 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara

Mod de preparare

Incalzim laptele (trebuie sa fie cald nu fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul.

Adaugam untul la temperatura camerei, galbenusul de ou, faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare. Lasam la dospit in jur de 2 ore (pana ce isi va dubla volumul) .

Separat, preparam amestecul pentru uns: amestecam untul, zaharul si scortisoara.

Presaram faina pe planul de lucru si intindem o foaie din aluat.

Foaia o ungem cu amestecul pentru uns (punem putin deoparte ptr a putea unge deasupra).

Rulam foaia si cu un cutit bine ascutit taiem pe lung, lasand insa un capat netaiat.

Se impleteste incepand de la capatul netaiat, cu partea taiata spre exterior. Unim capetele si ungem deasupra cu amestecul pus deoparte.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

Am găsit rătăcite prin frigider legumele acestea delicioase de toamnă, dar care se găsesc și acum din plin în piețele...

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj