Ecler

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul
  • lapte 250 g
  • ulei 100 g
  • faina 125 g
  • oua 4 buc
  • zahar 2 linguri
  • sare
  • Crema
  • lapte 500 g
  • zahar 150 g
  • zahar vanilat 2 pachete
  • faina 50 g
  • galbenusuri 4 buc
  • unt 25 g
  • Glazura
  • unt 50 g
  • zahar pudra 3 linguri
  • cacao 3 linguri
  • apa 3 linguri

Mod de preparare

Aluatul.

Se fierbe laptele cu uleiul,sarea si zaharul. Se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe peretii vasului (ca o mamaliguta). Se lasa la racorit si apoi se amesteca cu ouale intregi unul cate unul. Nu se pune un ou pana ce celalalt nu a fost complet incorporat.Se fac formele si se dau la cuptor la foc mare 25-30 min. In primele 20 min nu se deschide cuptorul, deoarece aluatul oparit da inapoi foarte usor.

Crema de vanilie

Laptele se fierbe cu zaharul vanilat si se lasa la racorit (vasul se acopera pentru a nu se pierde aroma).Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si se dilueaza cu laptele, turnandu-se putin cate putin. Se amesteca toate acestea pe baia de apa pana se ingroasa bine, apoi se lasa sa se raceasca. Untul se adauga dupa ce s-a racit putin.

Glazura.

Se amesteca apa, zaharul, cacao si untul pe baia de apa ,pana se ingroasa.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu paste proaspete si mazare

Supa de pui cu paste proaspete si mazare
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj