Dulceata de rubarba, cirese si migdale

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de rubarbă
  • 1 kg de cirese
  • 2 kg de zahar
  • 2 lamai
  • 1/2 l de apă
  • 200 g migdale

Mod de preparare

Spalam ciresele si le scoatem samburii. Spalam rubarba si o tocam cubulete.

Punem apa cu zahărul la fiert.

1 lamaie o feliem. Dupa 10-15 minute, adaugam feliile de lamaie.

Lasam siropul la fiert pana picatura de pe lingura formeaza o margica pe farfurie. Cand consideram ca este gata siropul, scoatem feliile de lamaie si adaugam ciresele. Dupa circa 15 minute adaugam si rubarba. Lasam sa fiarba circa 40 -50 de minute.

Oprim focul, adaugam sucul de la cealalta lamaie si migdalele maruntite.

Turnam in borcane sterilizate si lasam sa se raceasca incet.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa