Donuts cu Ciocolata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 230 g faina
  • 2 oua mari
  • 120 ml lapte
  • 120 g zahar
  • o esenta rom
  • 3 lingurite praf de copt
  • 4 lnguri ulei
  • eu am fol ulei de masline
  • un praf de sare
  • 120 g ciocolata (eu am folosit 100 g cioco neagra si 20 g cioco alba)

Mod de preparare

Se pune faina cu praful de copt sarea zaharul intr-un vas. Se face o gaura in mijloc si se adauga ouale cu laptele si uleiul. Se mixeaza toate acestea pana se omogenizeaza toata compozitia.

Intre timp punem ciocolata la topit in baie de abur si cand se raceste cat de cat, sa nu fie fierbinte se adauga in compozitia de mai sus amestecand cu mixerul pana se incorporeaza totul

Se incalzeste aparatul de donuts se unge cu ulei si cu o lingurita punem in aparat dar nu umplem formele ci doar trei sferturi sa fie ca acestea sa poata creste in momentul coacerii.

Se tin 5 minute si gata.
Se pudreza cu zahar sau pur si simplu se pot glazura deasupra cu ce dorim.

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...