Am taiat curmalele in lung, am indepartat simburii si i-am inlocuit cu jumatati de alune, puse in asa fel incit sa dea impresia de simbure, adica cu partea bombata in sus. Am pus in tigaie, untul, l-am lasat 15 sec, dupa care am pus mierea, lamiile taiate juliene, vinul. Am pus in acest sos curmalele pregatite inainte, si am lasat tigaia acoperita, la foc mediu, pina cind s-a redus sosul. Am oprit focul, am pus in farfurie, si am presarat stafidele si putin sos. Servit la temperatura camerei, alaturi de un vin alb, te face sa inchizi ochii si sa fii, undeva, departe .... ".... in timp"...
ps .... puteti folosi smochine cu miez de nuca, sau alte combinatii, insa nu uitati aceasta combinatie, ghimbir cu lamiie ....
enjoy!
... nu stiu citi dintre voi au vazut filmul " Somewhere in time" cu Christopher Reeve si Jane Seymour (sper sa nu iau ban pentru ca nu fac o reclama la un site ....). Asadar am denumit acest desert asa pentru ca atunci cind savurezi aromele, esti deja, " undeva in timp"....
Pentru această rețetă delicioasă și sănătoasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul Florianei...
Desert bomboane cu polen si seminte de canepaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure