Desert Rece cu Iaurt, Mar si Scortisoara

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g iaurt gros
  • -2- 3 mere
  • -sucul de la 1 lamaie
  • pentru mere
  • -2- 3 buc turta dulce
  • -zahar pudra vanilat
  • dupa gust
  • -coaja rasa de lamaie
  • optional
  • -1 plic “ Finesse Vanille Bourbon” Dr Oetker sau 2 pliculete zahar vanilat
  • -scortisoara pudra
  • pentru ornat
  • -biscuiti patrati sau dreptunghiulari
  • de buna calitate
  • pentru servit
  • -choco rolls
  • pentru servit

Mod de preparare

Pisati turta dulce.
Amestecati iaurtul, zaharul vanilat si turta dulce sfaramata.
Taiati cubulete mici merele curatate si stropiti-le imediat cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea.
Combinati-le cu amestecul de iaurt, omogenizati si potriviti gustul cu zaharul pudra, dupa preferinta.
Dati la congelator, sa se intareasca precum inghetata, pentru cel putin 4 ore, dar cel mai bine de pe o zi pe alta.

Portionati desertul pe pat de biscuiti, ornati cu coaja rasa de lamaie (optional) si presarati cu scortisoara pudra.

Serviti imediat ce scoateti din congelator cu choco rolls.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti

Am zis sa-i fac, ca trece toamna cu toate bunatatile ei si eu nu am apucat sa-i gatesc macar odata...sunt satiosi si satura...

Ardei umpluti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj