Desert Legerro

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 8 oua
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Un praf de sare
  • Extract de vanilie
  • Crema:
  • Un plic de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • Fructe:
  • piersici si mure (merge si cu piersici din compot)

Mod de preparare

Sambata dupa amiaza se anunta invitati, iar pentru desert nu mai era timp. Norocul meu cu un pandispan facut cu o seara inainte. Asa ca mi-a venit repede o idee. Iat-o:

Pentru pandispan batem untul la temperatura camerei cu 150 grame zahar pana se deschide la culoare si devine mai pufos, apoi adaugam galbenusurile si mixam bine. Punem si extractul de vanilie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi punem restul de zahar si mai batem 2, 3 minute.

Mixul de galbenus il impartim in doua, iar intr-una dintre jumatati punem cacao si omogenizam bine. Apoi, incorporam spuma de albusuri in cele doua compozitii.

Intr-o tava de prajitura incapatoare punem hartie cerata, turnam compozitia cu cacao apoi, deasupra, cea fara cacao.

Coacem 35- 40 minute la 180 grade. O lasam sa se racesca.

Pentru crema, preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Daca doriti puteti pregati crema din 2 plicuri de budinca.

Pentru asamblare avem nevoie de un bol de sticla incapator. Taiem pandispanul in felii de 2 cm si asezam un rand de pandispan, apoi fructe iar deasupra budinca, continuam pana cand bolul este plin iar stratul deasupra este din budinca. Il punem la frigider 1- 2 ore.

La sfarsit ornam cu piersici si mure si servim. Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.