Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet mic de piscoturi
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 400 ml cafea mai tare
  • 2 linguri rom alb
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 pliculet ness
  • bombonele inimioara pentru decor

Mod de preparare

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Transferam totul pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste.
Tragem cratita de pe foc, dam la rece 4-5 sau chiar peste noapte.
Dupa ce s-a racit acest amestec, il scoatem de la frigider, mixam pana devine spuma.
Incorporam mascarponele, romul alb si vanilia. Daca doriti crema mai dulce, puteti pune 1-2 linguri de zahar pudra.
Pregatim doua vase micute de ceramica (sau puteti folosi o tava, un vas mai mare, este la alegerea voastra). Asezam un strat de piscoturi trecute prin cafea, un strat de crema. Venim iar cu un strat de piscoturi insiropate si iar crema.
Presaram ness si pudram cu cacao. Deasupra punem si cateva bombonele in forma de inimioara.
Dam desertul la rece 1-2, apoi servim.
Sa aveti pofta si sa il savurati cu placere.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.