Desert cu Capsuni si Ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua si inca 3 albusuri (mie mi-au ramas de la Pasti cateva si le tin in congelator in borcan)
  • 1/2 plic de zahar vanilat bourbon
  • 50 gr zahar tos
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura de praf de budinca de vanilie
  • 1 sticluta de esenta de rom (25 ml)
  • 200 ml lapte
  • capsuni
  • ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Albusurile de la cele 3 oua impreuna cu albusurile ce le avem deoparte le mixam pana cand obtinem o spuma consistenta, si incorporam cle 4 linguri de zahar, cand s-a topit zaharul adaugam esenta de rom si mai mixam putin. o punem la frigider si ne ocupam de cele 3 galbenusuri.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul tos si zaharul vanilat si incorporam incet laptele. Punem vasul pe aburi si le amestecam timp de 8-10 minute, timp in care incorporam incet incet o lingura de budinca de vanilie!

Dupa ce luam vasul de pe aburi lasam crema sa se raceasca, apoi incorporam spuma de albusuri. Le amestecam incet sa nu se lase spuma si le punem in cupe de inghetata, boluri etc, punem un strat de crema si un strat de capsuni, etc si ornam cu ciocolata amaruie.

Pofta buna!

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...