Preancalziti cuptorul. 
 Ungeti generos cu unt un vas termorezistent, inclusiv peretii laterali. 
 Amestecati intr-un bol faina, zaharul, untul, sarea, scortisoara si nucsoara cu ajutorul unui cutit pana la un aspect de firimituri. Nu framantati cu mana pentru a nu topi untul si a obtine o compozitie aerata si sfaramicioasa. Dati deoparte. 
 Curatati merele de coaja, cotor, seminte, taiati-le in felii egale, potrivit de groase si stopiti-le cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea. 
 Asezati-le in vasul termorezistent, unele langa altele, intr-un singur strat. 
 Presarati uniform amestecul cu faina, scuturand apoi de cateva ori vasul pentru a facilita patrunderea ingredientelor uscate printre feliile de mar. 
 Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 50- 60 min, la foc mic sau pana cand merele sunt facute si moi, iar deasupra s-a format o crusta frumos rumenita. 
 Serviti cat este cald, simplu sau alaturi de frisca ori in compania unei cupe cu inghetata sau crema de vanilie.