Decadent Chocolate Brownies

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 gr ciocolata amara
  • 125 gr unt
  • 250 gr zahar tos
  • 2 oua
  • 125gr gr faina
  • 1 virf de cutit de sare
  • 1/2 lingurita de vanilie (eu am pus un pliculet de vanilina)
  • ciocolata alba pt decorat (eu am pus zahar pudra frecat cu zeama de lamiie pina a ajuns la consistenta necesara ca sa putem orna prajitura)

Mod de preparare

Incalziti cuptorul.
Intr-o cratia punem ciocolata taiata/rupta bucati impreuna cu untul, pe foc mic, sa se topeasca, cind s-au topit dam la o parte de pe flacara si mai amestecam pina se incorporeaza bine untul cu ciocolata.

Adaugam zaharul tos si amestecam bine sa se topeasca, apoi adaugam ouale cite unul pe rind si abia cind primul e incorporat il adaugam si pe cel de-al doilea. Amestecam bine.

Adaugam faina+vanilia+sarea si amestecam bine

In tava (eu am folosit 27cm*27 cm si adinca de 2 cm) tapetata cu hirtie sau unsa cu unt si presarata cu faina turnam compozitia. Dam totul la cuptor si coacem pt 20-25 min la 176 C. Nu tb sa se coaca prea tare si sa devina prea uscata. Brownies (zice reteta) tb sa fie mai putin coapte.

Dupa ce s-au racit le-am taiat patratele si le-am ornat cu zahar pudra amestecat cu zeama de lamiie. Reteta originala insa spune ciocolata alba topita.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...