Cum se Taie Pulpa Citricelor in Cubulete

Complexitate
redusa

Ingrediente

    Mod de preparare

    1/ Taiati extremitatile fructului
    Taiati cate o felie subtire din partea de sus si din cea de jos a fructului, in asa fel incat pulpa sa fie expusa.

    2/ Curatati coaja si pielita alba
    Puneti fructul pe un blat drept. Urmati curburile fructului si curatati atat coaja, cat si pielita alba, folosindu-va de un cutit de bucatarie. Continuati in acest mod de jur- imprejurul fructului.

    3/ Indepartati orice urma de pielita alba
    In general, este dificil sa se inlature toata pielita alba in acelasi timp cu decojirea. Pentru a curata bine fructul, desprindeti si indepartati fiecare bucatica de pielita alba printr-o miscare fina de fierastrau a cutitului de bucatarie.

    4/ Separati segmentele
    Deasupra unui castron, taiati fiecare segment din fruct pentru a-l elibera din membrana, lasand bucata si sucul sa se scurga in castron.
    Folositi-le ca atare sau taiati in bucatele.

    5/ Taiati transversal fiecare segment, cu ajutorul unui cutit de bucatarie, astfel incat sa obtineti bucatele de pulpa de latimea dorita. Folositi cubuletele de citrice conform retetei.

    Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

    Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

    Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

    Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

    Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

    Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...