Cuibi de Viespi - Darazsfeszek

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 1 kg faina
  • 100 gr zahar
  • 300 gr margarina
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 galbenusuri ou
  • 500 ml lapte
  • Ingrediente sirop :
  • 500 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 4 sticlute esenta rom
  • Alte Ingrediente necesare :
  • 200 gr margarina
  • 280 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata

Mod de preparare

In 500 ml lapte caldut dizolvam 1/2 lingurita sare, 100 gr zahar si cei 40 gr drojdie proaspata. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem un cuib in care turnam laptele in care am dizolvat drojdia. Amestecam cu un pic de faina cat sa obtinem o maia mai grosuta si lasam la loc caldut la dospit.

Dupa ce maiaua a dospit adaugam cei 300 gr margarina (rama am folosit eu), cele 4 galbenusuri de ou si framantam aluatul pana se omogenizeaza si face besici. Il punem la dospit pana isi dubleaza volumul la loc caldut. In timpul cat dospeste aluatul frecam spuma, 200 gr margarina cu 280 gr zahar, cu acest amestec vom unge aluatul.

Aluatul dospit il rasturnam pe suprafata de lucru presarat cu faina si il intidem in forma dreptunghiulara cu o grosime de 1 cm. Margarina frecata cu zahar il intindem peste aluat si apoi presaram cu nuca macinata. Aluatul astfel pregatit incepem sa-l rulam ca la cozonac. Ruloul astfel obtinut il vom taia in felii de 3 cm grosime si il vom pune in tavi la o distanta de cel putin 3 cm unul de altul (ele mai cresc in timpul coacerii) si lasam in tavi sa mai dospeasca inca 30 minute.

In timpul cat mini rulourile dospesc intr-o cratita punem 300 gr zahar si 800 ml lapte si dam la foc pana zaharul se topeste. Luam de pe foc si adaugam esentele de Rom (cine doreste poate sa foloseasca in locul esentei de Rom, esenta de Vanilie). Pornim cuptorul sa se incalzeasca in aceste 30 minute.

Rulourile dospite le punem in cuptorul incalzit la copt la foc mediu. Cand sunt coapte scoatem tava si stropim din abundenta rulourile cu siropul de lapte si esenta de rom (circa 300 ml lapte la o tava) si introducem tava inapoi in cuptor pentru inca 15 minute la foc mic.

De acum putem scoate tava din cuptor si sa asezam cuiburile pe farfurie, iar cand au racit se pot servi acompaniate de crema de ciocolata, vanilie sau simple.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

Clafoutis este un fel de budinca frantuzeasca, extrem de versatila, putand fi preparata in sute de variante , dulci sau...

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj