Cuib de Privighetoare

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de foi pentru placinta (filo)
  • 150 g miez de nuca
  • 150 g zahar tos
  • 150 ml apa
  • 100 ml ulei vegetal
  • esenta de rom
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare

Se decongeleaza pachetul de foi de placinta in frigider.

Se ia o foaie, se unge cu ulei lasand pe latime o fasie neunsa de aprox. 2cm Se pliaza foaia in doua pana la partea neunsa se ruleaza foaia pe un bat mai lung decat latimea foii si cu diametrul de 1 cm pana la portiunea neunsa.

Trageti ruloul format catre mijloc si obtineti un rulou mai mic dar incretit. Arcuiti ruloul in asa fel incat sa obtineti un cerc cu partea nedublata la interior - aceasta va fi baza care va sustine umplutura.

Asezati formele obtinute intr-o tava imbracata cu hartie de copt, asezate strans una in alta ca sa isi pastreze forma la copt. Coaceti la foc moderat aprox 30 de minute pana capata o culoare aurie. Fierbeti un sirop din apa si zahar, la care adaugati scortisoara, esenta de rom si vanilia.

Pisati miezul de nuca. Umpleti mijlocul cuiburilor cu nuca pisata si stropiti din belsug cu sirop de zahar fierbinte. Lasati sa se imbibe bine siropul si sa se raceasca.
Se serveste rece.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Raffaello

De mult timp imi doream sa fac si o prajitura Raffaello. Pentru ca facusem tort si ne-a placut foarte...

Desert prajitura Raffaello
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj