Cuburi de Ciocolata si Cocos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Stratul de baza:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 3/4 cana lapte
  • 350 g biscuit
  • Stratul de cocos:
  • 200 g nuca de cocos (macinata)
  • 100-150 ml lapte condensat
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana mai groasa (preferabil creme fraiche)

Mod de preparare

Stratul de baza:
Puneti ciocolata cu untul si laptele in cuptorul cu microunde. Lasati sa se incalzeaza un pic, apoi scoateti si mestecati pana obtineti o compozitie omogena

Sfaramati biscuitii in bucati (cum se vede in poza).
Amestecati biscutii cu laptele si puneti intr-o tava de aproximativ 20x20 cm. Dati la frigider pentru o ora.

Stratul de nuca de cocos:
Pentru laptele condensat, eu am folosit reteta de lapte condensat a Rebbecai.

Amestecati laptele condensat cu nuca de cocos, pana obtineti o compozitie umeda. Puneti acest amestec peste stratul de biscuiti si presati bine.

Glazura:
Puneti ciocolata intr-un bol. Incalziti smantana si turnati-o peste ciocolata. Asteptati 1-2 minute apoi amestecati bine pana se omogenizeaza. Lasati sa se raceasca un pic, apoi turnati glazura peste stratul de nuca de cocos. Dati la rece 4 ore.

Dupa ce se scoate din frigider se taie in cuburi mici.
E un fel de salam de biscuiti, aranjat altfel.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...