Cuburi de Ciocolata si Cocos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Stratul de baza:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 3/4 cana lapte
  • 350 g biscuit
  • Stratul de cocos:
  • 200 g nuca de cocos (macinata)
  • 100-150 ml lapte condensat
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana mai groasa (preferabil creme fraiche)

Mod de preparare

Stratul de baza:
Puneti ciocolata cu untul si laptele in cuptorul cu microunde. Lasati sa se incalzeaza un pic, apoi scoateti si mestecati pana obtineti o compozitie omogena

Sfaramati biscuitii in bucati (cum se vede in poza).
Amestecati biscutii cu laptele si puneti intr-o tava de aproximativ 20x20 cm. Dati la frigider pentru o ora.

Stratul de nuca de cocos:
Pentru laptele condensat, eu am folosit reteta de lapte condensat a Rebbecai.

Amestecati laptele condensat cu nuca de cocos, pana obtineti o compozitie umeda. Puneti acest amestec peste stratul de biscuiti si presati bine.

Glazura:
Puneti ciocolata intr-un bol. Incalziti smantana si turnati-o peste ciocolata. Asteptati 1-2 minute apoi amestecati bine pana se omogenizeaza. Lasati sa se raceasca un pic, apoi turnati glazura peste stratul de nuca de cocos. Dati la rece 4 ore.

Dupa ce se scoate din frigider se taie in cuburi mici.
E un fel de salam de biscuiti, aranjat altfel.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.