Crostata cu Gem si Crostata cu Dovlecel

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 400 gr faina (am mai pus un pic mai mult)
  • 100 margarina
  • 100 ml lapte
  • un praf de copt
  • un pic de sare
  • pt cea cu dovlea avem nevoie de dovleac
  • zahar
  • scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Lasam margarina sa se inmoaie bine si o frecam cu zaharul.
Adaugam oul, praful de copt, laptele si faina.
Daca aluatul sta o ora sau doua la frigider e si mai bun gustul.
gem (eu am pus de piersici, trandafiri, visine si prune)

La cea cu dovleac facem compozitia in felul urmator:
radem dovleacul pe razatoare, il punem intr-o tigaie si calim cu un pic de ulei, adaugam zahar dupa gust si la urma punem scortisoara.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.