Cremsnit Rapid cu Crema de Vanilie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pachet aluat foitaj (800- 1000 g)
  • -unt
  • Crema de vanilie:
  • -3 cutii smantana pentru frisca, cu min 30% grasime, de 250 ml fiecare
  • -2 pachete praf de budinca de vanilie, instant (Olé, dr Oetker)
  • -zahar pudra, dupa gust, optional si/sau daca este cazul, functie de smantana pentru frisca pe care o aveti
  • Pentru ornat:
  • -zahar praf (vanilat), dupa dorinta

Mod de preparare

Decongelati aluatul.
Asezati o foaie de aluat in tava unsa cu unt, apoi ungeti si foaia cu unt topit si racit. Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana este coapta si frumos rumenita.
Procedati la fel cu a doua foaie.

Crema de vanilie:
Mixati la viteza mare, aproximativ 3 min, smantana pentru frisca rece impreuna cu praful de budinca si zaharul pudra, dupa gust (optional si / sau daca este cazul) sau pana ce devine o crema tare, teapana.
Turnati crema peste prima foaie racita, nivelati si asezati deasupra foaia a doua.
Pudrati cu zahar praf (vanilat), dupa dorinta.

Cremsnit-ul poate fi consumat imediat, portionat, sau se poate lasa peste noapte in frigider ori in loc racoros (foile se vor inmuia putin- sunt chiar mai bune).
Precizari:

1. Pentru ca foaia de aluat sa nu creasca prea mult in inaltime la copt, intepati aluatul cu dintii unei furculite, inainte de a-l da la cuptor. Daca nu ati facut acest lucru, puteti acoperi imediat aluatul copt, atunci scos din cuptor, cu un prosop ud si stors bine.

2. Pentru a putea taia prajitura frumos, fara sa se sfarme blatul de deasupra, portionati prin taiare in patrate foaia a doua, inainte de a fi asezata in tava pentru copt. Patratelele coapte si racite asezati-le peste crema, in aceeasi ordine in care au stat in foaie, inainte de taiere.

3. Crema este delicioasa, nu curge cand este consumata prajitura si ramane ferma mai multe zile (in comparatie cu cea pregatita pe foc).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Floare cu mere, nuca si scortisoara

Initial gandisem altceva, dar in timp ce intindeam aluatul pe masa zice fii-mea "Mami, nu faci o floare?" Pe loc...

Floare cu mere, nuca si scortisoara
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj